Ansiktslöst webb 2.0?

Med min nya Nokia N900 som kör Maemo GNU/Linux så har jag lagt lite tid på att dekorera mina kontakter i adressboken med foton. Utöver ett fåtal personer som jag manuellt lagt in en bild för, har jag använt programmet Hermes för att tanka hem uppgifter och bilder (foton) från Facebook och Twitter. Själv har jag skrivit en utökning som gör att Hermes även använder bilder från Gravatar.

Gravatar har dock inte den spridning bland mina kontakter som jag hade hoppats. Det är fler av mina kontakter på LinkedIn som lagt upp en bild på sig själva, än motsvarande för Gravatar. Detta blev uppenbart när jag körde ett litet script som skapade en LinkedIn-vägg och en Gravatar-vägg. Skall se om jag kan få dessa väggar uppdaterad automatiskt lite då och då.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.