Luftfartsverket och samhällsberedskap

Det kostar pengar att hantera skalning. Vid lunch fick jag höra via andra (mun till mun-metoden) att ett askmoln från Island ställer till det i luftrummet. Nu när klockan är 18:30 svarar inte luftfartsverkets webbplats på anrop, troligen fullständigt överlastad av anrop.

En lösning: Flytta IP-adresserna till en serverpark (t ex Amazon EC2) som kan klara lasten – köp den mängd som behövs. Låt denna serverpark servera statiska sidor som uppdateras var femte minut. Om möjligt, låt dynamiska uppslag gå igenom, men se till att få bort alla anrop för statisk information från de stackars servrar som inte klarar ett par 100 procents ökad trafiklast.

Uppdatering: Av outgrundlig anledning fungerar dock Swedavia-webbplatsen, t ex http://www.swedavia.se/got_utr_AnkAvg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.