Javautvecklare sökes

Jag jobbar på Iptor Konsult AB och mer specifikt på avdelningen som går under namnet JavaSolutions. Jag trivs väldigt bra och bytte till denna arbetsgivare bara pga dess “interna politik”: lågt i tak, platt organisation, många teamaktiviteter samt kompetenta medarbetare som ger mig bra med- och mothugg i diskussioner av alla dess slag.

Vi söker fler personer som kan berika vår trupp och annonser på nätet på olika platser och jag tänkte föreviga den beskrivning som oftast kan ses, mest för att det kan vara kul att se tillbaka på om 15-20 år.

I huvudsak är beskrivningen bra: jag hade hoppat bindestrecken efter Java, flyttat Webservices från rubriken “webb” och ev lagt till något om lättviktig/rörlig/agil utvecklingsmetodik.

Skulle du som läser detta (mot förmodan – det här är mina anteckningar!) bli intresserad går det bra att höra av dig till mig eller Tomas Trolltoft t ex via mail.


Erfarna javautvecklare till Iptor

Presentation
Iptor expanderar och behöver utöka sitt team av Java-specialister. Därför söker vi dig med stor erfarenhet av Java-utveckling.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter anpassas efter dina egna erfarenheter.

Iptor tillhandahåller tjänster som:

– systemutveckling och arkitektur
– uppbyggnad av kundens utvecklingsmiljö
– teknisk konsultation, till exempel vid val av utvecklingsplattform
– granskning av system- och kodstruktur
– optimering av befintlig kod
– optimering av kunds utvecklingscykel
– mentorskap
– utbildning.

Utbildning/erfarenhet
För att passa in i teamet måste du brinna för Java och de möjligheter det skapar, samt ha förmåga att vidareförmedla dina kunskaper. Vanliga forum för detta är olika typer av utbildningar hos kunder.

Vi tror att du har en högskoleexamen och minst 5 års erfarenhet som Java-utvecklare. Du är van vid konsultrollen och har tidigare arbetat med några av nedanstående tekniker:

– JSE, JEE, JME
– applikationsservrar: JBoss, Glassfish, Weblogic, WebSphere m.fl.
– ramverk: JPA, Hibernate, Spring m.fl.
– utvecklingsverktyg: Eclipse, Ant, Maven m.fl.
– meddelandehantering
– webb: HTML, XML, JSP, WebServices m.fl.
– OS: Linux, Windows, Unix, iSeries m.fl.
– databaser: Oracle, DB2, MySQL, MS SQLServer.

Har du arbetat med JSF, SEAM eller testdriven utveckling är det meriterande.

Du är engagerad till din natur. Du brinner för kundnyttan i dina projekt och du har förståelse för hur man vidareutvecklar en affär.

Företagspresentation
Iptor är ett svenskt IT-konsultbolag inom IBS koncernen, med kontor i Göteborg, Stockholm och Malmö.

Sedan våren 2006 är vi till exempel arrangör av Javaforum i Göteborg, ett förtroende vi fått från SUN Microsystems där vi åtar oss att hålla kontinuerliga Javaforum med intressant innehåll. Via vår Javaportal www.JSolutions.se presenterar vi artiklar, nyheter och tankar kring systemutveckling med Java.

Vår specialitet är systemutveckling och systemintegration med Java. Vi har haft majoriteten av våra uppdrag hos större företag där vi levererat både rena produktionsplattformar, affärsstöd samt integrationslösningar. Flertalet av våra konsulter har arbetat med realtidsapplikationer där kraven på prestanda och svarstider är mycket viktiga. Vi har jobbat med de flesta hårdvaru- och mjukvaruplattformar som IBM, BEA, Oracle, Microsoft, SUN, Linux m.fl. Vi vågar säga att vi är i framkanten på Javautvecklingen i Sverige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.