Bitcoin mining

Testar lite på chans att gräva efter guld. Jag skaffade ett AMD Radeon HD 6XXX från inet.se, drog in Ubuntu server 10.10 64-bit och installerade xserver-xorg-core, och följde i övrigt

Uppdatering

Det tog lite tid att komma igång, och att hitta en mining pool som ger OK utdelning för erlagd insats. En lokal ordentlig spik i valutakursen mot dollarn kom när Silk Lane sålde knark mot “ospårbara” bitcoins. Inom loppet av fyra dagar gick kursen från ca 6 dollar till uppåt 35! Jag ändrade munin-graferna under tiden så man ser inte den branta uppgången i bilden nedan, men kursen dök (efter att senatorer drog in lite tjänster och fick Silk Lane nedstängt) så ser det ut att stiga igen. Under nästa vecka skall jag gräva för deepbit.net igen mot fast ersättning och se om det ger bättre utdelning än BTCGuild.

Det är för övrigt galet enkelt att skapa Munin-grafer. Python äter upp dåligt formaterad JSON som Yaml (Google currency har inte ” på objektattribut).

Valutakursen BTC-USD från MtGox
Valutakursen BTC-USD från MtGox
Intjänad bitcoins from BTC Guild
Intjänad bitcoins from BTC Guild
Plånbokens värde i SEK
Plånbokens värde i SEK

2 thoughts on “Bitcoin mining”

  1. Nja … Jag har räknat hem kortet (1800 för ett 6950), men inte elen, men det kommer snart. Utvecklingen på svårigheten att hitta nya block gör att det snart går jämnt upp. Valutaspekulationen har ju inte varit så imponerande de senaste veckorna heller – det har i princip legat still på 14-15 USD sedan MtGox kom igång igen.
    Så, nej – ingen bra utdelning alls egentligen. Jag hade inte tillräckligt med bitcoins för att göra något roligt under Silk lane-hypen heller. För sen på bollen som vanligt! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.